🔎 - Waarom Spares? Wat moet er opgelost worden?

Met andere studenten tussen de 17 en 30 jaar oud (tevens de doelgroep) ben ik in gesprek gegaan over hun dagelijkse irritaties. Hieruit blijkt dat zij meestal niet weten wat zij moeten doen met restjes ingrediënten in hun (koel)kast, daarbij zeggen ze dat ze elke dag weer moeten bedenken wat zij willen eten. Om deze redenen heb ik besloten om een app te maken die recepten weergeeft op basis van de ingrediënten in jouw (koel)kast.

💡 - De oplossing

De SPARES app helpt de gebruiker met het kiezen van een recept, niet alleen op basis van wat er in je koelkast zit, maar ook op bijvoorbeeld tijd of niveau. Hieronder staat een gallery waarin schermen van de hi-fi prototype zijn toegevoegd om een impressie te geven van deze applicatie.

Gallery van Spares

Van links naar rechts: 1. Explore waarop je terecht komt als eerste pagina. Daarna vul je de resten ingrediënten in bijvoorbeeld kip en broccoli, waardoor je op de 2e pagina komt recipe options. Vanuit die pagina kies je een recept en kom je op de 3e pagina terecht met het gekozen recept.