👀 - Opdrachtgever

UrbanUX is een organisatie binnen de Haagse Hogeschool, die zich vooral richt op research en design in de stad. Met name regio Den Haag.

🔎 - Wat moet er opgelost worden?

Na het onderzoek doen naar de ervaring van bewoners in de meest onveilige wijken in Den Haag, heb ik de volgende doelstelling geformuleerd: Om een digitale interactie te creeren tussen de student en hun leefomgeving met Artifical Intelligence (AI). Door AI te gebruiken, moet de volgende problemen worden opgelost: zwerfafval, hangjongeren en een slecht verlichte straat. Hierdoor moet de student zich veiliger voelen in zijn wijk.

💡 - De Oplossing

Concept Waakhond is een assistent in vorm van een app, die de student begeleidt naar zijn bestemming. De waakhond kan op je smartphone of smartwatch gezet worden en meelopen. Het concept gebruikt sensoren (bijv. microfoon, GPS, camera, bewegingssensoren)die worden geplaatst op objecten in de straat zoals lantaarnpalen of prullenbakken. Dit in combinatie met sensoren in de smartphone (accelerometer, mic, GPS, Bluetooth, fingerprint). Met de verkregen informatie via de sensoren, gebruikt waakhond machine learning om patronen te herkennen en het te gebruiken in de applicatie.

Waakhond heeft de volgende functies:
- AI-chatbot functie
- Je kan de hond zelfs een naam geven
- Zien waar hangjongeren zich bevinden
- Kan een veilige route uitstippelen en in een andere richting aanwijzen wanneer nodig, allemaal real-time.
- Er is de mogelijkheid om de autoriteiten te waarschuwen, voor geval iets gebeurt.
- Een alarm kan aangezet worden
- Als je zwerfafval weggooit in de bestemde gebieden, kan je punten sparen voor je favoriete winkels.

❗ - Punten om rekening mee te houden

Dit concept zit nog in zijn kinderschoenen. Het is een futuristisch concept dat nog niet rekening heeft gehouden met de volgende dingen: de technologische vooruitgang tegen de tijd dat het kan worden gerealiseerd, hoe informatie wordt verwerkt en de wetgeving en privacy van de bewoners die worden opgenomen.

Waakhond was niet makkelijk om uit te testen, maar om een goed beeld te kunnen schetsen is een customer journey map gemaakt om de ervaring te schetsen. Daarnaast is een experience prototype gemaakt om deze ervaring te testen. Om de resultaten, proces of methode in te zien of te bespreken, neem dan contact met mij op.

Gallery van Concept Waakhond

Van links naar rechts: De gebruiker begint met de inlogscherm, kan inloggen via een code of fingerprint. Hierna komt ze in een scherm waarin een keuze tussen chat en stem wordt gemaakt. Vervolgens komt de gebruiker het scherm terecht waar ze de interactie kan teruglezen.