👀 - Voor wie en waarom?

Het herontwerp is gemaakt voor een textiel en grafisch ontwerper genaamd Anouk Corstiaesen, de eigenaar van Plof.nl. De visie van Plof is simpel: zij willen vrolijkheid, toegankelijkheid en creativiteit uitstralen. Uniek zijn is in het bijzonder een belangrijke karaktereigenschap voor Anouk. De doelgroep hierbij zijn aanstaande ouders en jonge families.

Het doel van de website van Anouk is om meer omzet en bekendheid te krijgen. Haar wens is om niet ‘verdrinken’ in de hoeveelheid producten op haar website. Daarnaast wilt Anouk dat er genoeg ruimte overblijft om haar eigen ideeën toe te passen.

🔎 - Wat moet er opgelost worden?

Na een heuristic evaluation met een paar mensen is gebleken dat er op gebied van overzicht en gebruiksvriendelijkheid verbeterd kan worden. De gebruiker werd verward door de navigatie van de website. Veel elementen kon de gebruiker niet herkennen.

💡 - De Oplossing

In de ontwerpen zijn de kernwaarden van Plof met veelvoorkomende patterns gecombineerd, zodat er een website wordt ontworpen dat niet alleen gebruiksvriendelijk is voor de doelgroep, maar ook vrolijkheid, toegankelijkheid en creativiteit van Plof uitstraalt. Zie de visuele uitwerking hier beneden!

Gallery van Plof.nl

Van links naar rechts: De gebruiker komt op de home pagina, kan daarna de productoverzichtpagina zien en vervolgens staat een productdetailpagina. Tenslotte is de eerste pagina van het betaalproces weergegeven.